Pagina 1 van 1

Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: di aug 21, 2012 14:41
door Hope
Het lijkt ons een goed idee om op deze plek websites/adressen/telefoonnummers van hulpinstanties te verzamelen om het wat makkelijker te maken om informatie op te zoeken en/of hulpt te vragen.

Ik denk dat het nuttig is om per provincie een bericht te maken en een bericht voor algemene instanties zoals bijvoorbeeld 113online.

Als jullie iets aan willen vullen, post het dan in dit topic en zet erbij voor welke provincie het is. Ik zal het dan is het juiste bericht zetten en jouw oorspronkelijke bericht verwijderen. Om te voorkomen dat het een complete chaos is.

Dus: Roept u maar! :)

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: di aug 21, 2012 14:43
door Hope
Algemeen:

Acute Hulp:
* Alarmnummer hulpdiensten: 112
* Nummer 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113

GGZ instanties hebben vaak een eigen crisinummer waar clienten buiten kantooruren terecht kunnen. Vraag hierom bij je behandelaar.
Je kunt ook altijd naar je huisarts, of de huisartsenpost bellen.

113 Zelfmoordpeventie (113online): http://www.113online.nl
Telefoon nummer: 0900-0113
Website voor mensen die denken aan zelfmoord. Je kunt voor hulp chatten en bellen (24/7) of naar het forum gaan. Het is ook voor mensen die zich zorgen maken over anderen.

Suïcide preventie centrum: https://www.suicidepreventiecentrum.nl/
Lotgenotencontact.

Sensoor: http://www.sensoor.nl
Landelijk telefoon nummer: 0900-0767 (5 cent per minuut)
Via de website kun je over allerlei onderwerpen hulp vragen. Je kunt bellen (24/7), chatten (10:00 uur tot 22:00 uur) of je verhaal mailen. Per provincie/woonplaats is er een nummer waar je heen kunt bellen. Die nummers kun je vinden op de website.

Korrelatie: http://www.korrelatie.nl
Telefoon nummer: 0900-1450 (15 cent per minuut)
Landelijke organisatie voor anonieme, professionele psychosociale hulp. Je kunt bellen (ma t/m vr 09:00 - 18:00 uur), chatten (ma t/m vr 09:00 - 17:30 uur), en mailen (ma t/m vr 09:00 - 18:00 uur).
Je kunt ook vragen stellen via whatsapp, kijk op de site voor meer informatie en het nummer.

De zelfmoordlijn België: http://zelfmoord1813.be
Telefoon nummer: 1813
Website voor mensen die denken aan zelfmoord. Je kunt voor hulp chatten (van 19:00 tot 21:30 uur), bellen (24/7) of mailen. Er staan ook tools en informatie om zelf aan de slag te gaan.

Tele-Onthaal België: http://www.tele-onthaal.be
Telefoon nummer: 106
Via de website kun je over allerlei onderwerpen hulp vragen. Je kunt bellen (24/7) en chatten (ma, di, do en vr van 18:00 - 23:00 uur. Wo van 15:00 - 23:00 uur. Za en zo van 18:00 - 22:00 uur).

Het klaverblad: http://www.ggze.nl/sites/ggze.nl/files/ ... d_1304.pdf
Het Klaverblad is een bezinningshuis voor mensen die al langere tijd rondlopen met de gedachte om hun leven te beëindigen. Zij pakken de kans om een jaar lang samen met het team van Het Klaverblad te kijken of er toch nog een levenswens is, of dat ze alsnog besluiten een andere weg te nemen. Ze kunnen hun levenservaringen met anderen uitwisselen en zonder taboes praten over hun wens niet langer te willen leven. In Het Klaverblad werken hulpverleners met eigen ervaring op dit gebied.

Grip op je Dip: http://www.gripopjedip.nl
Website voor jongeren die al een tijdje niet lekker in hun vel zitten of net teveel hebben meegemaakt. Je vind hier informatie en je kunt mailen.

Depressie Vereniging: http://www.depressievereniging.nl
De landelijke Depressie Vereniging is een patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten.

Fonds Psychische Gezondheid: http://www.psychischegezondheid.nl
Informatie over verschillende psychische stoornissen en uitleg over verschillende behandelmethodes.
Binnenkort gaat alles over naar MIND: https://wijzijnmind.nl

Veilig thuis: https://vooreenveiligthuis.nl
Telefoon nummer: 0800-2000
Steunpunt huiselijk geweld. Informatie, hulp en advies over huiselijk geweld. Je kunt 24/7 bellen.

GGZ Nederland: http://www.ggznederland.nl
Geestelijke gezondheidszorg Nederland.

Yes we can clinics: http://www.yeswecanclinics.nl
Een gespecialiseerde particuliere jeugd GGZ voor behandeling van jongeren met complexe gedragsstoornissen, verslavingen en gedragsproblemen.

TEJO (therapeuten voor jongeren in België): http://www.tejo.be
Voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar die het even niet meer zien zitten, of hun verhaal kwijt willen.
Je kan bellen en langsgaan. Op de website staan de telefoonnummer en openingstijden voor verschillende gemeentes.

Therapeut vinden: http://therapeutvinden.datzitzo.com
Er zijn vele soorten therapeuten en therapieën. Op deze site kun je er meer over lezen.
Je kunt uit de lijst kiezen naar wat voor soort therapeut of soort therapie je op zoek bent. Bij de therapeut of therapie kun je dan doorklikken naar een therapeut bij jouw in de buurt.

Nationale Zorgnummer:
0900-23 56 780
Loop je ergens tegenaan op het gebied van zorg, ondersteuning en participatie? Heb je bijvoorbeeld een aandoening of psychische kwetsbaarheid en loop je daardoor tegen problemen aan bij je werkgever? Ben je het niet eens met een vergoeding door je zorgverzekeraar? Of verschil je van mening met je arts of zorgverlener? Bel het Nationale Zorgnummer of mail naar info@nationalezorgnummer.nl.

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: di aug 21, 2012 22:23
door Phoenix
BTW
EX6 als organisatie is bezig op te gaan in 113online en ik vermoed dat de naam EX6 vroeg of laat wel zal gaan verdwijnen.

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: wo aug 22, 2012 16:23
door Hope
Klopt Phoenix. Ik had ook gedacht aan die zoekpagina die jij aan het opzetten bent, maar wist natuurlijk niet zeker of ik daar hier iets over mocht zeggen.

Blijf erbij dat het een super idee is van jou!

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: di sep 11, 2012 00:48
door simon
Maatschappelijk werk is een beroep binnen de sociale sector. Maatschappelijk werkers leren mensen zichzelf beter te redden in hun sociale omgeving.

(Wikipedia)

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: di mar 31, 2015 19:51
door Coca-Cola
Ik wil er nog eentje aan toevoegen, en dat is TEJO.

Tejo staat voor therapeuten voor jongeren. Het is een Belgisch initiatief, en ze richten zich op jongeren tussen de 10 en 20 jaar.
Even kort samengevat. Het zijn allemaal therapeuten die het op vrijwillige basis doen. Ze krijgen er dus niet voor betaald.
Het is helemaal gratis, anoniem en het is niet nodig om een afspraak te maken (het kan wel). Je kan er direct terecht. In maximaal 10 gesprekken proberen ze je te helpen, zodat je het zelf weer verder kan. Als er nog extra hulp nodig is zullen zij je doorverwijzen en zullen ze je helpen met het vinden van iemand die bij je past.
Tejo is te vinden in Antwerpen, Gent, Ronse, Mechelen en binnenkort ook in Turnhout.
De openingsuren van de verschillende locaties staan op hun site.
http://www.tejo.be/

Online groepschat

Geplaatst: di mei 12, 2015 22:09
door Narendur
Ik kwam een aantal weken geleden een Nederlandse website tegen waar er open groepschats waren die 24/7 open waren. Deze waren ondergedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. 12-17. 18-28. 28-40. 40-55. 55+. Zoiets. Precies weet ik het niet meer. Helaas is m'n pc laatst gecrasht en zoals dat dan wel vaker zo gaat...: geschiedenis weg, dus kan daar niet terugzoeken. Kan de site en de chat gewoon NERGENS vinden. Iemand een idee over welke website ik het heb? Toen ik er destijds was waren er tientallen chatters aanwezig in totaal, verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Dus best een actieve site.

Alvast bedankt.

Re: Online groepschat

Geplaatst: ma mei 18, 2015 20:57
door Narendur
Omdat het zo'n lastige naam was heeft kon ik het dus moeilijk terugvinden. Door even een half uurtje wat creatiever te gaan googlen heb ik nu toch de website teruggevonden.

Ik raad hem aan iedereen aan: http://www.anoniemhulp.nl

Een chat waar je 24/7 met lotgenoten kan praten over je problemen. Er zijn vrijwilligers die er op letten dat alles goed verloopt.

Cheers,

Narendur.

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: wo apr 12, 2017 16:20
door Panthera
Even een upje :!:

Ik heb bovenstaande lijst helemaal bijgewerkt.
Ik heb zelf nog toegevoegd:
Het klaverblad
Depressie vereniging
Fond Psychische Gezondheid wordt straks MIND
Het Nationale Zorgnummer

Re: Hulpverleningsinstanties

Geplaatst: ma sep 11, 2017 16:55
door LadyK
Bij veilig thuis wil ik toch wel even een opmerking maken, zeker voor mensen met kinderen jonger dan 18 jaar in huis, veilig thuis maakt de problemen dan juist veel groter vaak waardoor je met een ondertoezichtstelling of zelfs uithuisplaatsing te maken krijgt. En dat is dan vaak juist de druppel die de emmer laat overlopen