Ik weet het even niet meer!

Hier kun je je vraag stellen aan de psycholoog van 113 online. Gebruikersreacties op de gestelde vragen zijn NIET toegestaan

Moderator: Modgroep

Norah
Berichten: 12
Lid geworden op: ma feb 11, 2019 03:03

Ik weet het even niet meer!

Bericht door Norah » di feb 12, 2019 01:00

Hallo,

Ik zit er de laatste tijd heel erg doorheen. Ik zal even kort uitleggen wat er nu allemaal speelt. Zo heb ik chronische stress. Dit betekent dat mijn lichaam helemaal geen rust krijgt en ik veel stress ervaar. Dit uit zich ook met dagelijks hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, buikpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapheid en krijg steken uit het niets door mijn lichaam). Daarnaast slaap ik nog rond de 3/4 uur per nacht. Zelf ben ik heel perfectionisch. Het is mooit goed genoeg bij mij en doe het nooit goed. Dit is zelfs een dwang geworden. Wanneer ik in mijn bed komt breekt de hel los. Ik ga erg piekeren en wordt extreem negatief. In mijn hoofd hoor gaan schreeuwen en het is een groot gevecht. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik een paniekaanval krijg. De laatste 3 weken bijna elke avond. Dit kan een korte of een lange van soms 1,5 uur zijn. Dit zijn hevige momenten dat de paniek heel hoog is. Ik ben dan aan het hyperventileren en wordt helemaal gek van me hoofd. De enige uitweg lijkt soms om mezelf te beschadigen om zo uit je hoofd te komen. Ik weet dat dit niet goed is. Ik ben door het weinig eten en veel overgeven, erg afgevallen. Ik zit niet ver van de rand af van het ondergewicht. Maar mijn eetstoornis vind dit eigenlijk helemaal niet erg. Ook merk ik dat mijn depressie weer terug komt. Ik voel me de laatste tijd veel somber en neerslachtig. Maar heb ook suïcidale gedachten.

Nu ben ik laatst bij de huisarts geweest, maar dit gesprek heb ik echt niet al prettig ervaren. Ik had er zoveel stress en angsten voor en uiteindelijk bij het gesprek zelf stuurt ze mij 10 minuten al weg. Ik was helemaal dicht geklapt en had een paniekaanval. Ze zei dat als ik een normaal kon doen en gwn kon praten ik maar terug mocht bellen. Dan moest ik zeggen welke hulp ik nodig heb.
Nu wil ik heel graag iets van medicatie voor de angst en voor het slapen. Maar ik durf haar niet meer te bellen of überhaubt nog te spreken.

Ik weet even niet meer wat ik moet gaan doen. Hoe moet ik verder, want ik trek dit niet!! :cry: :help: :(

Plaats reactie