Positief effect AD

Hier kun je je vraag stellen aan hulpverlener uit de Geestelijke gezondheidszorg. De vragen worden iedere woensdag beantwoord.

Moderator: Modgroep

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ixtab
Berichten: 286
Lid geworden op: vr jan 01, 2021 23:53

Positief effect AD

Bericht door Ixtab »

Beste hulpverlener,

Vanaf de eerste dag dat ik anti-depressiva slik, heb ik de bijwerking dat ik alles heel goed kan zien en alles glimt. De kleuren zijn ineens heel mooi rustig en alles ziet er niet meer uit alsof er een stoflaag op ligt. Het is alsof iemand het licht heeft aangedaan en ik veel meer kan zien dan anders. Ik had verwacht dat deze bijwerking een soort placebo effect of iets is m.b.t. mijn PTSS, maar de bijwerking gaat totaal niet weg en ervaar het als zeer prettig. Het heeft dus enorm veel impact op mijn zelfmoord gedachten.

Mijn vraag: Ik weet niet hoe ik dit moet bespreken met de huisarts en Überhaupt of ik dit moet bespreken, ik vrees dat het raar over komt en te ingewikkeld is om uit te leggen. Tevens heb ik halverwege februari een gesprek met de neuroloog i.v.m. mijn visuele epilepsie en de medicatie, en ook daarin heb ik de twijfel of ik het moet vertellen. Vanuit mijn ASS zoek ik alles op en kan dan alles verantwoorden, maar nu weet ik niet waarom mijn zicht ineens zo extreem verbeterd is en ben bang dat men het gaat aanschouwen als een psychologisch effect. Heeft u een advies voor mij?

Hartelijke groet,
Ixtab


Alle Farben feat. Graham Candy – She Moves
https://www.youtube.com/watch?v=lp0J_Sv_Q3o
Nil Volentibus Arduum
Hulpverlener
Berichten: 76
Lid geworden op: do nov 26, 2015 21:25

Re: Positief effect AD

Bericht door Hulpverlener »

Beste Ixtab,
Ik lees dat het een positieve bijwerking is en dat jij het als zeer prettig ervaart. Ik zou zeggen dan is het toch niet erg om deze bijwerking te hebben? Over het algemeen kijk je hoe de werking van een middel is en welke bijwerkingen en hoe dit in verhouding staat. Het lijkt uit jouw verhaal dat het je meer oplevert dan negatieve consequenties heeft.
Ik denk dat je zelf de afweging moet maken over wat je wel of niet vertelt. Mijn uitgangspunt is altijd om open en eerlijk te zijn. Dit levert je het meeste op, denk ik op lange termijn. In mijn ogen is niets raar, maar misschien heb je hier eerder andere ervaringen mee. Ik zie zelf lichaam en geest als 1. Je kunt dit niet apart van elkaar nemen. Lichamelijke verschijnselen hebben invloed op geest en andersom ook.
Sterkte. Gr Astrid
Plaats reactie